Hvornår foregår check in/check out?

Check in er fra 16:00. Tidligt check in er fra 06:00 og foregår efter tilgængelighed og betaling

Check out er senest 12:00. Sent check out kan rykkes til 21:00 og foregår efter tilgængelighed og betaling

 

Hvornår er restauranten åben?

Fra 1. november – 31. marts

 • Morgenmad: 07:00-10:00
 • Middagsmad: 11:00-16:00
 • Aftensmad: 17:00-21:00
 • Baren: altid åben
  • Drinks med alkohol serveres dog kun i tidsrummet 09:00-03:30

Fra 1. april – 31. oktober

 • Morgenmad: 08:00-10:00
 • À La Carte: 14:00-22:00 (køkkenet lukker dog kl. 21:00)
 • Aftensmad: 18:00-20:00
 • Baren: 09:00-10:00

 

Hvornår er saunaen, is-poolen og boblebadet åben?

Offentlige tider varierer, derfor bedes du tjekke skemaet på receptionens informationsskærm. Private tider kan bookes på forhånd.

 

Hvor varmt kan jeg forvente det er oppe i norden?

Om vinteren svinger temperaturen mellem -10℃ og -25℃. Nogle dage kan det forekomme at temperaturen kommer under -40℃. I efteråret er der milde temperaturer mellem 0℃ og 10℃. I løbet af sommeren kan temperaturen nå helt op omkring 30℃.

 

Hvilken type udstyr skal jeg bruge til de udendørs vinteraktiviteter? Hvad skal jeg medbringe?

Basis udstyret, som er nødvendigt under udendørsaktiviteterne, stilles til rådighed af resortet og er inkluderet i prisen på aktiviteten – Du skal altså ikke betale ekstra. Dette inkluderer: Skibukser, støvler, handsker, udstyr til specifikke aktiviteter som f.eks. Hjelme, elefanthuer, langrendsski og snesko. Overnattende gæster på resortet må beholde deres udstyr under hele opholdet. Gæster bedes medbringe varmt tøj.

Anbefalet at medbringe er:

 • Skiundertøj
 • Fleecejakke eller uldsweater
 • Hue
 • Tørklæde
 • Uldstrømper
 • Lettere tøj til mulige varmere dage

Bomuldsbaserede materialer frarådes.

 

Hvornår er det bedste tidspunkt at se nordlyset?

Aurora Borealis (Nordlyset) kan nemmest observeres i tidsrummet mellem den sidste uge af august og slutningen af april. I disse måneder er nætterne mørk, hvilket er essentielt for at nordlyset er synligt. Naturligvis spiller vejret også en vigtig rolle som bør tages i betragtning. En klar himmel er ideel, når man observerer nordlys.

 

Kan man stadig se nordlyset selvom det er overskyet?

Ja!! Grundet klimaet, er der altid en chance for at der er en åbning mellem skyerne. Af denne grund aflyses en udflugt sjældent som et resultat af vejret.

 

Hvor mange gange i løbet af en sæson kan nordlyset observeres?

I gennemsnit kan man se lyset hver anden nat. Lyset kan være svært at forudse, grundet de mange faktorer der spiller ind som f.eks. Vejret, KP-indekset og jorden position det magnetiske felt.

 

Hvornår bør man forvente dagslyset?

Fra slutningen af november er der meget få timer med dagslys. Ved vintersolhverv (d. 21. december) stiger solen slet ikke. Dette kaldes “polarnat”, og det meste dagslys man ser i denne tid, er en tynd stribe lys i horisonten omkring middagstid. Fra begyndelsen af februar, begynder solen gradvist at stige igen indtil vi når til “de natløse nætter” hvor vi oplever fænomenet “midnatssol”. I juni/juli skinner solen sammenlagt omkring 300 timer. I april/maj og august/september er der en nogenlunde lige balance mellem dag og nat.

 

Hvor anbefales det at tjekke vejret og status på nordlyset?

Vi anbefaler at bruge www.yr.no da det er den præcise vejrudsigt vi har fundet. I lokationen skriver du “Saariselkä”, “Ivalo” og “Inari” for at se vejrudsigten for lokationer hvor vi normalt tager ud for at se nordlyset. For at se estimeringer om Aurora Borealis, anbefaler vi www.aurora-service.eu. Vær dog opmærksom på at det er umuligt at forudse Aurora Borealis med 100% nøjagtighed. Du behøver derfor ikke at aflyse din udflugt fordi vejrudsigten ser uhensigtsmæssig ud.

 

Hvor skal man mødes til aktiviteterne?

Du bedes møde op i receptionen 15 minutter før aktivitetens starttidspunkt. Ved hundeslædeture bedes du være der 30 minutter for aktivistens starttidspunkt. Hvis du ikke har modtaget det nødvendige tøj og udstyr, vil guiden vise dig hen til omklædningen hvor dette vil blive overleveret til dig.

 

Bliver der taget billeder af oplevelsen?

Ja! Medmindre personalet bliver fortalt andet, vil oplevelsen blive fotograferet. Der vil være mulighed for at købe disse billeder efterfølgende.

 

Hvordan fotograferer man nordlyset?

De guides der er med på turen er trænet i at give dig de bedste tips og tricks til at tage smukke billeder af nordlyset. For at få det bedste resultat skal du bruge et stativ til dit kamera. Derudover er det også fordelagtigt hvis dit kamera kan indstilles manuelt og har en hurtig linse. Du kan selvfølgelig også bare lade din guide tage billederne for dig, hvis du ikke ønsker at medbringe et kamera.

 

Er det garanteret at jeg kommer til at se nordlyset?

Desværre ikke, men resortets beliggenhed og udflugter maksimerer dine chancer for at se Aurora Borealis.

 

Er det noget jeg skal tage særligt hensyn til i forhold til snescootersafari?

Snescooterens fører skal være over 18 år gammel og have et kørekort, som er gyldigt i Finland. Børn under 15 år og/eller under 140 cm. Skal ledsages af en forælder eller værge og vil skulle sidde i en opvarmet slæde som trækkes af turens guide.

 

Hvor længe er nordlyset synligt?

Nordlyset kan være synligt i alt fra 5 minutter og op til flere timer. Dette kan ikke forudses.

 

Er der internet på resortet?

Ja! Wi-Fi er gratis på resortet og er tilgængeligt over alt på resortet med en hastighed på 100 Mbp/s og ingen datagrænse.

 

Kan man drikke vandet fra vandhanen?

Ja! Det kan du sagtens.

 

Kan man blive vækket når nordlyset er synligt?

Ja, du kan leje en Aurora Alert Buzzer i receptionen for 15 euro. Den vibrerer, ringer og blinker når nordlyset er synligt over resortet.