VORES DESTINATION I TJEKKIET


Harrachov

Den lille og hyggelige bjergby Harrachov består af to bydele: Harrachov og Ryzoviste. I selve Harrachov finder I alle restauranter og caféer, ligesom at størstedelen af hoteller og pensioner også er beliggende her.

Harrachov er beliggende i det vestlige Krkonose (Giant Mountains), nær grænsen mellem Tjekkiet og Polen. Byen ligger næsten 700 meter over havets overflade i unikke naturomgivelser. Skiliften er placeret midt i byen og er åben året rundt. Liften tager jer op til Certova Hora, 1.020 meter over havets overflade, hvorfra mange fantastiske vandreruter udgår – nogle mere krævende end andre.

Byen er let at overskue, da der kun er to store veje gennem Harrachov centrum. Den ene af vejene er hovedstrøget med masser af muligheder for at opleve såvel det internationale som det tjekkiske køkken eller at udforske de mange butikker, der er at finde i gaden. På hovedstrøget findes også et lægehus samt en bank og vekselautomater.

I Harrachov er der masser af muligheder for andre aktiviteter udover de fastlagte, hvad enten I er til det sjove, udfordrende eller afslappende. Det er derfor kun jer selv, der sætter grænserne for jeres ferie.

 

Vores guider

Guiderne bor i højsæsonen lokalt i Harrachov på Vila Martin, som også er vores mødested, når I skal på programsatte aktiviteter. Tilkøber I ekstra aktiviteter, aftales mødestedet med guiden.

Kort over Harrachov

Fakta

Byens navnHarrachov (Harrakof)  
OmrådetKrkonose Mountains
Semily
Liberec Kraj
Indendørs attraktioner Bowling
Fitness
Golf simulator
Tennis
Squash
Bryggeri
Glasværk & museum
Jernmine
Øl bad
Wellness center
Beliggenhed (højde)I bjergene
Skidestination
665 m. over havets overfalde
Indendørs attraktionerBowling
Fitness
Golf simulator
Tennis
Squash
Bryggeri
Glasværk & museum
Jernmine
Øl bad
Wellness center
Antal indbyggere 1554Restaurant muligheder Tjekkisk mad
International mad
Mad på lavasten
Burger & pizza
Café mad
AfstandeSpindleruv Mlyn: 50 km
Liberec: 50 km
Prag centrum: 135 km
Prag lufthavn: 150 km
Padborg: ca. 800 km
Puttgarden: ca. 800 km
Rostock: ca. 620 km
Indkøbs mulighederSupermarkeder
Sportsforretinger
Glas forretninger
Vietnamesisk marked
Souvenirer
Cykel udlejning
Kiosker
Apotek
Turistcenter
Områdets attraktioner Liberec Zoologiskhave
Centrum Babylon, Liberec
Dinopark, Szklarska Poreba
Aquapark, Spindleruv Mlyn
Snezka, Mala Upa
Relax Park, Pec Pod Snezkou
Krkonose Mountains
Elbens Udspring
Camping mulighederPlads beliggende i udkanten af byen. 500 m. fra centrum
Udendørs attraktionerBobslæde bane
Monkey Park
Vertikal Park
Kids Park
Friluftspool
Tennisbaner
Fodboldbane
Minigolf
Golfbane (9 huller)
Sightseeing tog
Vandre og cykelruter

Området

Elbens Udspring

(Krkonose – Vest – 11 km til fods)
En god vandredag i nærområdet kan byde på rigtig mange oplevelser. En vandrerute kunne være med start ved skiliften, som I tager op til Certova Hora, hvorfra I går eller cykler op til vores bjerghotel Stumpovka. Herfra fortsættes turen til fods forbi fx. Pankava vandfaldet, Elbens Udspring og Kotly (udsigtspunkt i Polen).

 

Szklarska Poreba

(Polen – 15 km i bil)
Lige på den anden side af grænsen findes byen Szklarska Poreba, hvor der bl.a. er mulighed for at besøge byens Dinopark og deres bobslædebane, der ligesom Relaxpark i Pec Pod Snezkou, går over jorden.

 

Spindleruv Mlyn

(Krkonose – 50 km i bil)
Byen byder på en hyggelig og spændende dag med mange aktiviteter. Fx. kan vi anbefale jer at prøve byens Bikepark, Aquapark eller Monkey Park. Lige ved indkørslen til byen findes en zip line, hvor I kan udfordre jer selv med en svævetur over dæmningen. I byen kan I også leje terrain scooters, jumping skies og rulleskøjter. I kan nyde en dejlig frokost ved floden eller en hyggelig aften på den mexicanske restaurant Abacante.

Pec Pod Snezkou

(Krkonose – Øst – 70 km i bil)
En hyggelig lille by i den østlige del af bjergene. Hvis I vil en tur til Pec Pod Snezkou, skal I stå tidligt op på en dag med godt vejr. Fra byen går liften til toppen af Tjekkiets højeste punkt, Snezka, med en station undervejs. Pec Pod Snezkou er beliggende i 828 m.o.h og Snezka er 1602 m.o.h. Efter en smuk formiddag på bjerget, kan I indtage en god og billig frokost på fx. pension Encian og så lade “børnene” lege i Relaxpark om eftermiddagen.

 

Prachovske Skaly

(Cesky Raj – 60 km i bil)
Et unikt område som skal ses! Prachovske Skaly er en sandstens klippelabyrint, hvor I kommer til at gå og kravle, op, ned, rundt. Den længste rute er ca. 8 km og den kan varmt anbefales. Husk at købe et kort ved indgangen til området. Turen kan fortsættes til Ditenice, hvor der ligger et gammelt slot. Her holdes der hver aften om sommeren middelalderfest. Fra Ditenice til Harrachov er der ca. 90 km. hjem. Arrangementet slutter omkring midnat.

 

Liberec

(Provinshovedstad i området – 50 km i bil)
Storby med mange muligheder. Besøg fx. Zoologisk Have, som er kendt for deres hvide tigre. Centrum Babylon huser et badeland, IQ-park samt et mindre indkøbscenter. I kan også tage på shopping i et af de store shoppingcentre, fx. Nisa.


Kan vi tage campingvogn med?

Aktivferie.dk modtager ofte spørgsmålet, om det er muligt at deltage i vores program men bo i egen campingvogn i området – det kan I sagtens.

I Harrachov ligger campingpladsen Jiskra, som er åben året rundt. Det er en mindre campingplads med 80 standpladser med nyere toiletbygning med badmulighed hele dagen. På pladsen er der også vaskemaskine og tørretumbler, grillhytte, legeplads, boldbane, tennisbane, bordtennis samt friluftsbad. Det er muligt at leje sportsudstyr i receptionen.

Pris for 2 voksne og 2 børn, standplads i 7 nætter: ca. 800 kr.

Standpladser skal bestilles direkte ved campingpladsen på mail: camping@harrachov.cz eller telefon: +420 481 529 536 (taler og skriver tysk).

Læs mere om campingpladsen


Prisniveau i Harrachov

Tjekkiet er i dag medlem af EU og man kan betale med både euro og tjekkiske koruna. Det kan dog stadig bedst betale sig at have tjekkiske koruna, da kursen ofte er fordelagtig i forhold til euro og danske kroner.

Mange ting kan med fordel købes i Tjekkiet. Fx. tøj, sko, ure, smykker, cykler mv. Meget elektronik er dog tæt på samme pris som i Danmark – blot små besparelser.

Husk, I bor i et turistområde, hvilket gør, at priserne ofte er lidt højere end i shoppingcentrene i Jablonec, Liberec eller Prag.

Dagligvarer er stadig meget billige – cirka 1/3 af danske priser. Det er derfor ikke noget problem at komme langt på et mindre budget. Kursen svarer til at 100 tjekkiske koruna (CZK) koster ca. 28,5 DKK. (oktober 2017).

ProduktPrisniveau
Pris ved køb i supermarkedet
0,5 l sodavand eller vand4 kr.
0,5 l øl5 kr.
1 l rødvin eller hvidvin25 kr.
Sandwich til 4 personer50-75 kr.
Grillmiddag til 4 personer 100-150 kr.
Pris ved køb på restaurant
0,25 l sodavand eller vand8 kr.
0,5 l øl10 kr.
1 l rødvin eller hvidvin50 kr.
Pizza 32 cm25-35 kr.
3 retters menu (suppe/steak/is)100 - 125 kr.

Vejret

Klima

Med beliggenhed midt i Europa har området udpræget fastlandsklima med fire årstider.

Fastlandsklimaet betyder, at vejret ofte er mildt og varmt i sommerperioden og relativt koldt om vinteren. I bjergene byder vinterhalvåret på sne.

Da Harrachov er en by beliggende i bjergene er klimaet dog meget svingende i sommerhalvåret. En typisk dag kan starte med en kold morgenstund med blot 7-10 grader.

Men en smuk og  solrig formiddag får varmet byen godt op, så over middag når temperaturen op på 25-30 grader. Når solen så går ned, forsvinder varmen og byen bliver igen kold.

Regn forekommer og kan være med voldsomme regnskyld. Så husk påklædning til sol og varme, regn og kolde aftener.

 

 JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPTOKTNOVDEC
Temperatur, max-1151116192121171141
Temperatur, min-6-5-2169111073-1-4
Solskinstimer234567766421
Nedbørsdage161415141616151514151617