Rejsebetingelser/handelsbetingelser

Vi henholder os til nedenstående rejsebetingelser

Det er dit eget ansvar at have sat dig ind i og accepteret nedenstående betingelser inden afrejse. Endvidere har du som rejsende pligt til at læse og eventuelt udskrive alle relevante oplysninger og billetter vedr. rejsen.

Alle rejsearrangementer er underlagt ”Lov om pakkerejser”. Loven indeholder bestemmelser der beskytter den rejsende, specielt i forhold til mangler ved rejsen.

De generelle rejsebestemmelser er sammen med oplysningerne på www.aktivferie.dk, program, prisliste, tilbud, rejseplan, faktura samt øvrige rejsepapirer aftalegrundlaget mellem kunden og Aktiv ferie.

Alle vore rejser er arrangeret af AktivFerie.dk i samarbejde med lokale tur operatører, hoteller, flyselskaber og andre aktører.


PAKKEREJSE

Vores rejser er som udgangspunkt lavet som pakkerejser og rejsen sælges som en hel pakkerejse. Er der dele af pakken der ikke benyttes, er der ikke mulighed for refundering. Deltagerne bør være opmærksomme at nogle rejser afvikles i lande, hvor naturkræfter og kulturelle forhold kan spille ind og have indflydelse på programmet. AktivFerie.dk, vore rejseledere og vores lokale agent gør alt for at afvikle programmet i henhold til det oplyste, men der kan opstå force-majeure situationer og forsinkelser der fører til ændringer i programmet. Ændringer i rækkefølge af aktiviteter og dage kan forekomme pga. lokale forhold, disse vil blive oplyst af vore rejseledere på velkomstmødet på turens påbegyndelse. Rejses der uden rejseleder, vil dette fremgå af velkomstmappen der udleveres af vore lokale guide på destinationen.

REJSELEDER

Rejseleder på er en lokale dansk eller engelsktalende guider, der vil stå til rådighed under hele jeres ophold og er klar til at besvare spørgsmål m.m.

AKTIVITETERNE

Alle aktiviteter gennemføres med engelsktalende instruktører med international uddannelse. Alle aktiviteter opfylder EU´s sikkerhedskrav.

REJSEGARANTIFONDEN

AktivFerie.dk er medlem af rejsegarantifonden:

Medlems nr.: 2420 (Findminrejse.dk ApS)


REJSEBESTILLING

Du kan bestille din rejse online på vores hjemmeside www.aktivferie.dk, ved personlig fremmøde, skriftlig eller telefonisk henvendelse til AktivFerie.dk.

Bemærk, du skal have en mailadresse for at kunne modtage din bekræftelse på rejsen.

Bestillingen er bindende for kunden, når kunden skriftligt eller mundtligt har meddelt AktivFerie.dk at kunden ønsker at bestille rejsen.

Alle relevante oplysninger vedr. din rejse (faktura, turbeskrivelse, pakkeliste, afrejseinformation, billetter etc.) fremsendes til jeres mailadresse som PDF filer. Du skal således selv udskrive disse dokumenter som dokumentation for netop din rejse. Husk at informere AktivFerie.dk om eventuelle ændringer af din mailadresse frem til afrejse.

Flybilletter & rejsebevis vil fremsendes efter betaling af restbeløb, dog senest ca. 15 dage før afrejse.

AFBESTILLINGSFORSIKRING

Afbestillingsforsikring kan bestilles ved AktivFerie.dk. Det er vigtigt at afbestillingsforsikringen samtidig bestilles med rejsen og betales senest i forbindelse med indbetaling af depositum. Afbestillingsforsikringen gælder kun i forbindelse med akut opstået sygdom og kræver lægeerklæring. Denne forsikringsbeskyttelse forudsætter at kunden senest 1 uge efter afbestilling indsender lægeerklæring. Indsendes lægeerklæring ikke eller skyldes afbestillingen andre årsager, gælder de normale afbestillingsbetingelser. Afbestillingsforsikring kan ikke tegnes, efter at depositum er betalt. Vær opmærksom på at præmien ikke refunderes i forbindelse med nogen form for afbestilling.

Forsikringspræmien udgør 6 % af rejsens pris, dog minimum 75,- kr. pr. person

REJSEFORSIKRING

Det er en forudsætning for deltagelse på en rejse arrangeret af AktivFerie.dk, at deltagerne har en rejseforsikring der dækker i forhold til sygdom, lægebehandling, medicin, evt. hjemtransport, samt andet som er relateret til sygdom og ulykke. I forbindelse med vore aktiviteter forekommer mountainbiking, klatring m.m. det er deltagernes ansvar at tjekke rejseforsikring for dækning i forbindelse med disse aktiviteter. AktivFerie.dk kan være behjælpelig med at sælge en gældende rejseforsikring gennem Gouda forsikring.


NYHEDSBREV OG FACEBOOK RABAT

Hvis du er tilmeldt vores nyhedsbrev eller ”synes godt om” vores Facebook side, vil du derigennem jævnligt modtage tilbud om ture med rabat.

Rabatterne gives kun på de annoncerede afgange. Tilbuddet er kun gældende for det specificerede antal pladser samt til og med den nævnte dato. Der tages forbehold for, at turen kan være udsolgt inden denne dato.

Bemærk! Disse rabatter kan ikke kombineres med andre rabatformer.


BOOK TIDLIGT – BOOK BILLIGT!

Tidlige bookinger giver os bedre mulighed for at planlægge turene godt, få gode aftaler med vores samarbejdspartnere på destinationerne og gode priser hos flyselskaberne. Derfor kan det også betale sig at booke en tur i god tid for vores kunder. De første, som booker, får rabat efter “først til mølle”-princippet. Hvis rejsen sælges efterfølgende med rabat via vores nyhedsbrev, så vil de personer som allerede har booket netop denne afgang, selvfølgelig få reduceret deres pris.


REJSENS PRIS

Rejsens pris omfatter, hvor intet andet er anført, aktiviteter i henhold til dag til dag program, bidrag til Rejsegarantifonden, indkvartering og turleder, evt. transport, lufthavnsafgift & passagerafgift.

Se endvidere turbeskrivelsen for ekstra services, som er inkluderede i rejsens pris.

Oplysninger om forplejning og ekstra services er angivet i turbeskrivelsen. Tillæg for enkeltværelse vil forekomme.

Ved booking af rejse mindre end 60 dage før afrejse kan der evt. forekomme en forhøjet pris på fly.

I alle tilfælde tillægges rejsens pris et beløb til dækning af ekspeditionsgebyr, omkostninger til Rejsegarantifonden samt forsikring af AktivFerie.dks objektive ansvar jævnfør Pakkerejseloven. Pt. udgør gebyret 95 kr. der opkræves sammen med rejsens pris.


DEPOSITUM OG RESTBETALING

Depositum udregnes efter rejsens pris pr. rejsende. Gældende satser for depositum er følgende:

  • Depositum for rejser under 10.000 kr. pr. person: 1.000 kr. pr. person
  • Depositum for rejser 10.000 – 20.000 kr. pr. person: 2.000 kr. pr. person

Depositum skal være indbetalt senest 3 dage efter modtagelse af deltager bevis ellers bortfalder aftalen. Restbeløbet for rejsen skal være indbetalt senest 60 dage før afrejsedagen, med mindre andet er anført på fakturaen. Ved bestilling senere end 30 dage før afrejse, opkræves det fulde beløb til betaling senest 8 dage efter modtagelse af deltagerbeviset. Ved indbetaling af depositum bekræfter du samtidig, at du har gennemlæst og accepteret vilkår og rejsebetingelser, som er gældende med mindre andet er oplyst.

Endvidere er det dit eget ansvar at kontrollere at alle oplysningerne anført på din personlige side såsom navn, destination, dato og afrejselufthavn er korrekte. Eventuelle uoverensstemmelser imellem det ønskede og bestilte SKAL meddeles AktivFerie.dk omgående.


BETALING VIA INTERNET

AktivFerie.dk modtager betaling med Dankort/Visa-Dankort, Mastercard. Betaling vil blive trukket umiddelbart ved gennemført betaling. Der er ingen fortrydelsesret på betalingsform. Alle dine kortoplysninger krypteres med den såkaldte SSL (Secure Socket Layer) protokol. Det betyder, at uvedkommende ikke kan aflæse dit kortnummer eller andre informationer under transaktionen med PBS. Kortoplysninger kommer IKKE AktivFerie.dk i hænde.


PRISÆNDRINGER EFTER BESTILLING

Rejsens pris er beregnet på grundlag af gældende tariffer, afgifter og valutakurser. Indtil 20 dage før afrejse forbeholder AktivFerie.dk sig derfor ret til at foretage prisændringer, som forårsages af ændringer i transportomkostninger (f.eks. brændstofpriser), skatter, afgifter, gebyrer (f.eks. lufthavns-, start- eller landingsafgifter) eller valutakurser, som er anvendt til beregning af prisen for den pågældende rejse. Hvis lufthavnsafgiften eksempelvis stiger kr. 100,-, forhøjes rejsens pris tilsvarende. Samme beregning anvendes ved nedsættelse af afgifter m.v.

Hvis prisen forhøjes mere end 10%, er kunden berettiget til at annullere rejsen og få indbetalte beløb refunderet. Det er dog en betingelse, at annulleringen meddeles AktivFerie.dk umiddelbart efter, at kunden er blevet underrettet om prisforhøjelsen. Dersom skatter eller afgifter m.v. som pålignes AktivFerie.dk direkte, og som er indregnet i rejsens pris, nedsættes eller bortfalder med virkning inden rejsedagen, er AktivFerie.dk forpligtet til at godtgøre kunden det sparede beløb, såfremt det overstiger 100,- DKK.

Kunden skal underrettes om eventuelle prisstigninger snarest muligt og senest 20 dage før rejsedagen.


KRAV TIL DEN REJSENDE

Du skal som rejsende selv have alle formaliteter i orden, så de modsvarer de krav, der stilles for det land, hvortil der ønskes indrejse. Det betyder, at du selv skal sørge for at medbringe gyldigt pas, påtegnet evt. nødvendigt visum, samt have obligatoriske vaccinationer og andre forhold i orden, som vi har oplyst som nødvendige for rejsen.

Bemærk, det er dit eget ansvar at oplyse korrekt navn ved booking. Der skal være overensstemmelse med navnet i passet og det navn, der angives på din booking og efterfølgende på den tilsendte faktura. Evt. udgifter ved udstedelse af ny flybillet afholdes af den rejsende. Eventuelle uoverensstemmelser kan føre til afvisning ved check in til flyet.

Det er kundens pligt umiddelbart efter modtagelse af rejsedokumenterne, at kontrollere at disse er i overensstemmelse med det bestilte, og at for- og efternavne i billetter og andre rejsedokumenter er identiske med hinanden.

Kunden skal holde sig underrettet om evt. ændrede møde -, videre – og/eller hjemrejsetidspunkter ved at kontakte agenter og luftfartsselskaber. Det er kundens ansvar at møde rettidigt på de i rejseplanen, eller ved anden tydelig anvisning oplyste steder og tidspunkter for ture, ud- og hjemrejse, jvf. ovenfor.

Kunden skal være opmærksom på at den i rejseplanen anførte seneste check-in tid er det tidspunkt hvor alle check-in formaliteter skal være overstået, og ikke seneste mødetid i lufthavnen. Det er dit eget ansvar at gennemlæse vores rejseinformationer og printe billetter mv. inden afrejse.


ÆNDRINGER OG FORLÆNGELSE AF REJSEN

I tilfælde af at deltagerne ønsker at rejse ud før eller hjem senere end rejsens start/afslutning, kan AktivFerie.dk være behjælpelig med eventuelle ekstra arrangementer. I forbindelse med rejser, hvor fly indgår, er det en forudsætning at flyselskabet kan bekræfte en eventuel ændring. Er det muligt at ændre billetten sker det mod et gebyr på minimum 1000,- kr. pr. person. I forbindelse med ændringer af rejsen er det ikke muligt at rejselederen kan deltage.


NAVNEÆNDRING

I forbindelse med køb af rejse, hvor der indgår fly er det vigtigt at man oplyser det navn der står i ens pas. Hvis der er opgivet forkert navn og flybilletter skal ændres eller genudstedes, skal eventuelle ekstra omkostninger afholdes af den rejsende.


FEJL ELLER UOVERENSSTEMMELSER

Konstaterer du fejl eller uoverensstemmelser med ovenstående og det på fakturaen anførte — kontakt da straks AktivFerie.dk. Vi tager forbehold for eventuelle trykfejl, computernedbrud og/eller fejl i udveksling af data mellem bookingsystem og web.


AKTIVFERIE.DKS ANSVAR

AktivFerie.dk er som teknisk arrangør i henhold til Pakkerejseloven ansvarlig for at gennemføre pakkerejser i henhold til www.aktivferie.dk; program; prisliste og andre rejsedokumenter udstedet af AktivFerie.dk. AktivFerie.dk påtager sig intet ansvar for aftaler/løfter indgået udenom AktivFerie.dk. AktivFerie.dk påtager sig intet ansvar for ændringer, forsinkelser m.v. der er en følge af aftalebrud, trafikuheld, strejker, vejrlig eller andre forhold, som arrangøren ingen indflydelse har på. De herved opståede merudgifter påhviler deltagerne selv.


TRANSPORTØRENS ANSVAR

AktivFerie.dk optræder som agent for de i rejsen/transporten involverede luftfartselskaber, der alene er ansvarlige for korrekt gennemførsel af transportaftalen. Flyselskabernes transportbetingelser og ansvarsbegrænsning er derfor gældende.


PAS & VISUM

Oplysninger om pas og visa gælder kun danske statsborgere og oplyses ved aftalens indgåelse. Udenlandske statsborgere skal kontakte egen ambassade for oplysninger. De bør dog være opmærksomme på at formalia kan ændres mellem bestillingstidspunktet og afrejsetidspunktet.

Kunden skal være opmærksom på at der ofte stilles krav om visum i forbindelse med transit. Passet skal normalt have en gyldighed på mindst 6 måneder efter hjemkomst. Ved rejse til lande hvor visum skal søges inden afrejse, kan AktivFerie.dk sørge for visum mod et gebyr + det gebyr som ambassaden aktuelt forlanger. AktivFerie.dk er ikke ansvarlig, hvis visum nægtes ved ambassaden. Det skal påregnes, at vi skal bruge dit pas til visumansøgningen op til 60 dage inden afrejse. Ved rejser i Schengenlandene, skal rejsende altid medbringe gyldigt pas.


VACCINATIONER

Da vaccinations anbefalinger og krav løbende kan skifte, oplyser AktivFerie.dk ikke omkring vaccinationer. Den rejsende bør indhente råd og vejledning om vaccinationer hos egen læge eller på Rejseklinikken, dette bør ske ca. 1 måned før afrejse.


REKLAMATIONER

Eventuelle reklamationer under rejsen skal fremsætte overfor det relevante flyselskab, hotel, samarbejdspartner eller AktivFerie.dks repræsentant på stedet indenfor rimelig tid efter at kunden har konstateret eventuelle mangler, således at der er mulighed for at afhjælpe fejle/manglen med det samme og for mindst ulempe for kunden. Kunden skal sikre sig bevis for at have reklameret, hvis fejlen/manglen ikke rettes på stedet og kunden evt. ønsker at rejse krav om erstatning senere overfor AktivFerie.dk.

Manglende reklamation og bevis herfor vil ofte medføre tab af retten til senere erstatning. Evt. krav angående fejl og mangler, der ikke kunne løses på stedet til kundens tilfredshed, skal være AktivFerie.dk i hænde indenfor rimelig tid efter rejsens afslutning. Kan reklamationen ikke løses til kundens tilfredshed, kan kunden indbringe denne for Rejseankenævnet.


AFBESTILLINGSREGLER

Kunden har ret til at afbestille rejsen på nedenstående vilkår, medmindre bureauet senest ved aftalens indgåelse har oplyst, at afbestilling grundet underleverandørens (f.eks. flyselskabers) forhold ikke kan ske uden, at hele rejsens pris er tabt.

Ved afbestilling af en rejse gælder følgende regler (pr. person):

  • Afbestiller du din rejse, hvor der er mere end 60 dage til afrejse, er dit indbetalte depositum tabt.
  • Afbestiller du din rejse, hvor der er mellem 60 og 45 dage til afrejse, er 50 % af rejsens pris tabt.
  • Afbestiller du din rejse, hvor der er mindre end 45 dage til afrejse, er den totale pris for rejsen tabt.

MINIMUM ANTAL DELTAGERE

Rejsen gennemføres ved minimum 10 deltagere. I tilfælde af utilstrækkelig tilslutning til en programsat rejse kan den aflyses af AktivFerie.dk op til 45 dage før afrejse. Rejsen kan ligeledes aflyses af udefrakommende omstændigheder, som AktivFerie.dk eller vore samarbejdspartnere ikke har, kunnet forudse, force majeure lignende forhold. I ovennævnte tilfælde har kunden ikke krav på erstatning udover refundering af rejsens pris. Såfremt ovenstående skulle ske forsøger AktivFerie.dk at finde et reelt alternativ.


GEBYRER

Ved køb af visse rejser, enkeltydelser f.eks. fly, hotelophold, bil leje eller andre arrangementer forbeholder AktivFerie.dk sig retten til at opkræve et reservationsgebyr. Lokale skatter og afgifter, der kan eller skal være opkrævet hjemmefra er inkluderet i rejsens pris. Der forekommer dog i mange lande lufthavns- og turistskatter, som opkræves lokalt. De enkelte lande er uden eller med kort varsel suveræne til at ændre eller indføre nye skatter og afgifter. Kunden har ikke krav på refundering af udgifter til sådanne skatter og afgifter.


UDEBLIVELSE

Rejsedeltagere, der ikke møder rettidigt eller på grund af manglende pas eller andre rejsepapirer ikke kan påbegynde eller fortsætte en rejse, kan ikke påregne nogen tilbagebetaling eller godtgørelse.